Aanmelden klusvrouw!

De technika10 Kluscursus voor vrouwen (vanaf 18 jaar)  

Eindelijk zelf die nieuwe lamp aansluiten? Of die nieuwe plankjes ophangen? En hoef je niet meer te wachten op die vriendelijke buurman of als je partner tijd heeft. Na het volgen van de kluscursus van Technika 10 Valkenswaard basiscursus techniek voor vrouwen draai je daar je hand niet meer voor om en kun je zelf aan de slag.  

Lees hieronder meer!

Praktische informatie en meer

Praktische cursussen  

De kluslessen van Technika10 kunnen je helpen om te beginnen met klussen. In de kluscursussen werk je met de gereedschappen en machines waar je thuis ook mee aan de slag kunt. Zoals hoe je een plank ophangt aan een stenen muur of een lamp ophangt en aansluit.  

Kort maar krachtig  

Niet iedereen heeft tijd voor een lange cursus. Daarom geven we deze compacte cursus in 5 avonden van 2,5 uur. 

Waarom doen we de dingen die we doen?  

Naast de aanpak van de klus, behandelen we in de cursussen ook een stukje theorie waardoor je begrijpt hoe het werkt en weet waarom het op die manier moet. Ook de veiligheidsaspecten rondom het klussen en gebruik van gereedschappen komen uitgebreid aan de orde.  

Twee linkerhanden?  

Je hebt geen enkele voorkennis of ervaring nodig om mee te doen. Alles wat we behandelen in de lessen, staat ook in het lesmateriaal dat bij de cursus is inbegrepen. Naast praktisch, zijn onze kluscursussen natuurlijk ontzettend gezellig.

Wanneer wordt de cursus gegeven?  

De vijf cursusavonden beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer 2,5 uur. Er zijn kleine groepen van maximaal 10 deelneemsters. Elk jaar geven we twee cursussen. Eentje in het voorjaar medio maart/april en een in het najaar medio november/december. De exacte datum worden tijdig gepubliceerd.

Waar wordt de cursus gegeven?  

De cursus wordt gegeven in het handenarbeidlokaal in het brugklasgebouw van de scholengemeenschap de Weredi, Merendreef 1, 5553 CC in Valkenswaard op de begane grond. 

Wat ga je leren?  

Boren, schroeven en zagen en schilderen: Je leert werken met alle voorkomende boormachines, van accuschroefboor tot en met boorhamer. Weet je alles over pluggen, schroeven, boortje en bitjes en weet je in welke muur je met welke machine kunt boren en welke plug je dan nodig hebt. Heb je verschillende trucs geleerd waardoor je bijv. in je eentje een lange plank of schilderijlijstjes waterpas kunt ophangen. Je leert welke hand- en elektrische zagen er zijn en waar je ze voor gebruikt en te werken met verschillende zagen in verschillend materiaal. In de cursus maak je een werkstuk waarbij je de verschillende zaag- en verbindingstechnieken in praktijk brengt.

Je maakt je eigen houten gereedschapskistje en weet je hoe je veilig moet klussen in huis. Ook leer je van alles over schuren, plamuren en schilderen. En meten is weten. Elektra, audio en Sanitair: Je leert veilig repareren of vervangen van een stekker, een stopcontact, een snoerschakelaar, en het aansluiten van lampen. En na de cursus ben je wellicht zo geïnspireerd dat je zelf je lampen gaat ontwerpen en maken.

Veilig werken staat voorop, dus we nemen jouw groepenkast door en behandelen alle beveiligingen in jouw installatie. Maar ook het repareren van een lekkende kraan of een verstopte wasbak. Op deze avond gaan we ook nog kort in op het aansluiten van een tv, audioapparatuur en een computer.

Wat kost de cursus?  

De cursus kost € 80,- inclusief alle materialen en consumpties. De opbrengst van deze cursus komt geheel ten gunsten aan de cursus van onze jonge deelnemers om daarmee het lesgeld voor hun laag te kunne houden. 

Hoe meld ik me aan?  

Aanmelden kan door op deze link te klikken om naar het inschrijfformulier te gaan. Na aanmelding ontvang je een verzoek tot betaling. Bij ontvangst van het cursusgeld krijgt u een definitieve inschrijfbevestiging. Let op! Vol is vol. Er is slechts plaats voor maximaal 10 deelneemsters.  

Wij hebben de voorkeur voor een betaling via I-deal. Na inschrijving sturen wij een e-mail met daarin een betaallink. Wil je anders betalen, neem dan even contact op. 

Aanmelden Technika 10 Valkenswaard

KvK nummer: 17140371 • RSIN nummer: 8103.75.527

© copyright 2022 Technika 10 Valkenswaard – gemaakt door PvO Websites & Design