Voor de ouders!

Voor de ouders

Techniek is niet meer weg te denken in onze hedendaagse maatschappij. Onze kinderen groeien op met smartphones, tablets, online winkelen, maar ook onze dagelijkse spullen zijn niet zonder gebruik van techniek te maken. Het produceren, het vervoeren, overal komt techniek bij kijken.

Ouders spelen een belangrijke rol bij de beeldvorming over Bètawetenschap, techniek en ICT én bij de ontwikkeling van de talenten van hun kinderen.

Waarom deze leeftijdscategorie?

Op basis van de wetenschap is vastgesteld dat kinderen in de leeftijd tussen tien en dertien jaar voorkeuren ontwikkelen die hun keuze voor vervolgonderwijs en later ook beroepskeuze beïnvloeden. Daarom is het van belang om juist in deze leeftijdscategorie kinderen de kennismaking met technische aspecten aan te bieden zowel in het basisonderwijs als in naschoolse activiteiten. De keuze voor technische vervolgrichtingen is zeker bij meisjes nog steeds niet vanzelfsprekend. Vaak brengen we bepaalde beroepen nog steeds met jongens (werktuigbouwkunde, automonteur) in verband en andere beroepen meer met meisjes (verpleegkundige)

Door deelname aan Technika 10 krijgt je kind in vroegtijdig stadium de mogelijkheid om zich te oriënteren in diverse beroepen en richtingen om zo een beter beeld te krijgen van de interesses en mogelijkheden. 

Kinderen van 10 t/m 13 jaar kunnen bij ons op een zeer laagdrempelige maar vooral leuke en veilige manier technieklessen volgen. Voor de inhoud van de lessen verwijzen wij je graag naar de pagina voor de kinderen. De meeste kinderen starten in de beginnersgroep, daar zijn de technieken wat laagdrempeliger. Maar als de lestijden niet passen is starten in de gevorderde groep is ook mogelijk. Dan zal daar extra begeleiding plaats vinden.

De begeleidsters zijn voornamelijk vrouwelijke vrijwilligsters met een affiniteit voor techniek. Ze volgen bij ons een interne training om de kinderen op een veilige manier kennis te laten maken met onze technieken in de les.

De praktische zaken

Duur


De cursus bestaat uit 20 lessen en loopt van begin okober tot eind maart. Gedurende een aantal lessen staat telkens een materiaal of thema centraal en wordt er aan de hand daarvan een werkstuk gemaakt. Dit onder begeleiding van (vrouwelijke) begeleidsters. Uiteraard mogen de kinderen de werkstukken na afloop mee naar huis nemen. 

Lesdagen en -tijden


Er zijn 2 cursustijden:

woensdagmiddag 16.30 tot 18.00 uur

woensdagavond 18.30 tot 20.00 uur *

* Alle tijden zijn onder voorbehoud. Bij onvoldoende belangstelling kan een groep worden geannuleerd.

Kosten


Omdat wij voor een groot deel gesubsidieerd worden door de gemeente Valkenswaard en al onze begeleidsters op vrijwilligersbasis werken kunnen we de 20 lessen aanbieden voor slechts € 35,- eigen bijdrage per jaar. Dit is inclusief een excursie naar technisch bedrijf in de omgeving. 

Alle lessen worden gegeven bij Scholengemeenschap Were Di, gebouw VMBO-onderbouw

Ja ik wil mijn kind graag inschrijven!

KvK nummer: 17140371 • RSIN nummer: 8103.75.527

© copyright 2022 Technika 10 Valkenswaard – gemaakt door PvO Websites & Design